Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова издава заповед,

...
Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова издава заповед,
Коментари Харесай

Корнелия Нинова спира със заповед исканото от телекомите увеличение на цените |

Вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова  издава заповед, с която се забранява  нарастването на цените на услугите на мобилните оператори.

Нинова заяви за решението си на брифинг след среща с представители на цивилен организации за отбрана на потребителите.

Проведената през днешния ден среща бе във връзка оповестеното нарастване на цените на услугите на телекомите. Във вторник стана ясно, че ,а.

Министърът на стопанската система и промишлеността подчертава, че КЗП се е произнесла по проблема и съгласно комисията желаното нарастване съставлява нелоялна комерсиална процедура.

Нинова изясни, че мобилните оператори желаят да усилят цените два пъти - за 2020 и за 2021 година, вкупом през януари и това да се отрази във февруарските фактури.

Тя бе безапелационна, че в случай че телекомите не се съобразяват със заповедта, която ще издаде, то министерството ще предприеме всички нужни дейности - санкции, както и ще се обърне към съда, с цел да се приложи авансово осъществяване, посредством което да не се стигне до нарастване.

Вицепремиерът съобщи, че потребителите са най-уязвими, само че и най-беззащитни.

На срещата участва и ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите Димитър Маргаритов. Той е на мнение, че операторите се пробват да стигнат до корист.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР